andris - cápa - blog

andris - cápa - blog -----> "A Tudás hatalom!"



Link firefox.hu

Friss topikok

Clustr Maps

Hányan is vagyunk?

counter

Végre valaki, aki gondolkodott!

2007.08.19. 13:46 Andriscápa

Családilag nyaraltunk Hajdúszoboszlón. Szép, volt, jó volt, de számomra a legnagyobb élményt a debreceni Da Vinci kiállítás jelentette.

Először is a helyszínről. Az installációk a debreceni MODEM (modern művészetek) galériában kerültek megrendezésre, ami egy nagyon modern (alig egy éves), és nagyon szép épület( kicsit kinézetben a millenárisra hajaz). A tervezők megmutatták, hogy nagyon modernet, nagyon mait is lehet emberi méretekben csinálni.











Maga a kiállítás elsősorban Leonardo technikai-mechanikai munkásságat mutatja be, illetve a Mester gondolkodás módját, logikáját próbálja megérteni. Szinte minden kiállított gépmakett fölött van egy animáció, amely a tárgy működését mutatja be. A legnagyobb szenzáció azonban a galéria előtt felállított ló, amely 1:1-s méretarányával adja vissza azt a monumentalitást, amellyel Da Vinci a Sforza háznak kívánt emléket állítani.



Mindent összevetve: nemhiába volt (van) a nagy hírverés, tényleg jó.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://andriscapa.blog.hu/api/trackback/id/tr40143684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása