andris - cápa - blog

andris - cápa - blog -----> "A Tudás hatalom!"



Link firefox.hu

Friss topikok

Clustr Maps

Hányan is vagyunk?

counter

...

2007.10.29. 19:18 Andriscápa

Régen postoltam, belátom. Valahogy mostanában nem voltam motiválva. Bocs.
Ám most találtam egy olyan videoklippet, ami mind filmes megvalósításban, mind zenében, mind gondolatvilágban (lehet vitatkozni!) nagyon közel áll hozzám. Ha mindenki csak egy picit gondolkozna így, akkor nem lennénk ekkora trutyiban mint most. De ez ne keserítsen el senkit. Én mindig 1921-ből merítek erőt. Akkoriban tényleg borzasztó állapotok uralkodtak az országban. Egy világháborús vereségben kivéreztetett nemzet testéből téptek ki 2/3-nyi eleven húst. Mindenki igazságtalan volt velünk, még a Monarchia másik alkotóeleme, Ausztria is magának követelte Sopront és környékét, pedig ha valaki, akkor ők aztán okai volt a háborúnak. Ám kb. 1500 alföldi és nyugat-magyarországi hazafi gondolta ezt másképpen. Odamentek, és fegyverrel szorították ki az akkor már Sopronnál tartó antant hatalmakat, ezzel kikényszerítve a népszavazást. Ők voltak  Rongyos Gárda. Magyarország 1848 márciusi ifjúságával, és 1956 egyetemistáival egyenrangú szabadsághősök. Méltatlanul elfeledve és a sztálinizmus által bemocskolva, koholt vádak alapján kivégezve, börtönbe dugva. Csak Őket valahogy elfelejtettük, köszönhetően a történelem könyveknek, melyek a mai napig (!) úgy tartják nyílván, hogy az 1921-es soproni népszavazást az antant jóindulatának tudhatjuk be. Meg majd félszáz hazafi vérének. Végülis mellékes.


Tehát seemi elkeseredés, meg tudjuk mi védeni magunkat, főleg akkor, ha nem felülről irányítanak minket. És végül az ígért klipp:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://andriscapa.blog.hu/api/trackback/id/tr62212240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása